Sysselsättning är något som vi människor ständigt är i behov av. Dock kan det variera väldigt stort på vad för sysselsättning man vill ägna sig åt då man kan göra saker som är antingen psykiskt- eller fysisktutmanande, Ibland även bådadera.

Fotboll är en fysisk sport som kom till Sverige från Storbritannien kring 1870-talet och har sedan dess varit en mycket populär sport. När det först kom var den inte i närheten av lika organiserad eller liknande den fotboll vi känner till idag. Även spelsätt och regler har ändrats under årens gång. Det var dock tjugo år senare, alltså 1890-talet, som fotbollen började organiseras mer och mer och en seriös serie för herrar skapades.

Damfotbollen började utövas i början av 1900-talet men mest i sporadiska former. år 1917 bildades dock de första damlagen och år 1918 spelades den första matchen mellan två damlag i Sveriges historia, detta inför ca. 500 åskådare. Damfotbollen utsattes dock för samhällsmotstånd vilket fördröjde sportens utveckling drastiskt.

Sv Fotboll organiserades från 1904 av Svenska Fotbollsförbundet, vilket den gör än idag. 1912 arrangerade Sverige till exempel Olympiska sommarspelen och fotbollen samt övrig sport fick en mycket större betydelse i Sverige. Vilket kan ligga i grund för att sporten idag, fortfarande, är så stor och till och med ännu större.

Idag utövas fotboll i hela Sverige av barn, ungdomar och vuxna, killar och tjejer. Det finns ingen regel på vem som får vara med och vem som inte får. Samhällsmotståndet mot damfotbollen är idag borta och vi har idag ett starkt damlag som representerar Sverige i alla dem stora mästerskapen. Givetvis har vi även ett starkt herrlag som tampas om dem finaste priserna i fotbollsvärlden.

Även ungdomarna som spelar fotboll har stora turneringar dem deltar i. Bland annat Gothia Cup som hålls i Göteborg. Denna Cup är världens största och mest kända fotbollscup för ungdomar och lag från hela världen åker till cupen för att tävla om att få stå på prispallen. Andra ungdomscuper i fotboll är bland annat Dalercarlia Cup, Piteå Summer Games, Aroscupen, Oddebollen, Storsjöcupen, Örebrocupen och Umeå Fotbollsfestival.